Käytiin Miran ja Ricon kans tokoilureissulla Nurmeksessa  22.8.2010. Oli luvattu sadetta ja vähän jänskättikin, että onko paikanpäällä savinen lietekenttä jonne ei voi hienohelma käydä maahan. Nurmeksessa oli kuitenkin ihan kiva keli. Pikkuisen  sumuista sadetta oli ja oman vuoromme aikana satoi isompia pisaroita, mutta parempi se kuin järjetön helle kuten Iisalmessa. Tuomarin toimi Rhea Pörsti-Lackman.

Paikalla makaaminen: 10. Eipä ollut ongelmia, mutta huomasin että tuomari herkästi tiputti pisteen pois jos koira oli hiemankin levoton.

Seuraaminen: 7. Olisin odottanut parempia pisteitä, sillä on mennyt joskus huonomminkin ja saatu samat pisteet. Ei ollut tarpeeksi tiivistä seuraaminen.

Liikkeestä maahan: 9. Seuraaminen varmaan huonoa ja kaipa olisi saanut nopeuttakin olla tarpeeksi.

Luoksetulo:  8. Tätä ei nyt vaan paremmaksi saada. Hidasta on pysähtyminen mutta pysähtyy kuitenkin.

Liikkeestä seisominen: 9. En muista mitä tuomari sanoi. Oisko valmistavassa seuraamisessa jotain vikaa.

Noutaminen: 8,5. Vauhdikas nouto, mutta ihan järkyttävä perusasento, 90 astetta kierossa :D

Kauko-ohjaus: 9,5. Hieman olisi saanut olla nopeampi liikkeiden vaihto.

Estehyppy: 10. Vauhdikas. Pisteet kertoo, että hyvin meni :)

Kokonaisvaikutus: 9. Kivannäköistä kuulema oli.

 

Yhteensä 178,5 pistettä, viimeinen avoimen luokan ykköstulos --> TK2-koulutustunnus  Kunniapalkintokin saatiin kun vielä voitettiin koko luokka! On kyllä nyt niin hyvä mieli. Paljon on töitä tehty tuon läpyskän eteen ja olen niin ylpeä Danista :)


Tämän kesän saldo: kaksi luokkavoittoa.

 

Mitäs me sitten tehdään? Treenataan ilmeisesti voittajaluokan liikkeitä. Metallinoutoa harjoitellaan pitoharjoituksilla ja aloitetaan nouto alusta naksuttimen kanssa. Teippaan metallikapulaan teippiä ettei kolise heti kampaisiin, siinä sitten ajan kanssa kuluu pois ja kuin huomaamatta koira oppii sitä noutamaan. Maanantaina käytiin jo ottamassa voivoi-liikkeitä. Ruutuu meno on ihan vauhdikas jo. Olen treenannut sitä silleen että kaveri laittaa ruudun keskellä olevalle alustalle namin ja minä käsken koiran ruutuun. Kun on syönyt namin, niin kutsun koiran luo ja kaveri laittaa uuden namin. Harjoitus alkaa läheltä merkittyä ruutua ja pikkuhiljaa siirtyy kauemmas aina yli 10 metrin. Liikkeestä istuminen pitää vain vanhasta muistista kaivella ja vahvistaa ennakkomerkki. Hyppynoudossa en usko että on ongelmia, pitää vain treenata isommalla kapulalla, erilaisilla kapuloilla. Tunnarin treeniä ei olla edes aloitettu, pitää pyytää iskää tekemään reilusti palikoita. Kaukokäskyt ei ole missään kuosissa. Lauran neuvojen mukaan pyrin siihen että koiran takapuoli ei liiku yhtään. Luoksetulo tällä hetkellä toimii jollakin tavalla. Käsimerkistä pysähtyy seisomaan, mutta maahan saan vain suullisella käskyllä. Pitää tarkistaa voiko niin tehdä. Mutta nyt taas treeniä vaan. Ehkä ensi kesänä päästään kokeeseen taas. Suurena haaveena olisi aloittaa alokasluokassa myös Vapun kanssa ensi keväänä, mutta ei ole vielä kiire. Poloinen kun hädin tuskin osaa istua ja maahan mennä. Jahka palaan Rovaniemelle niin aloitetaan kontaktitreeni oikein kunnolla. Vielä jos muutaman makkarajäljen ehtisi Vapulle vetää metsää ennen loman loppua. Tässähän sitä onkin.


Tässä se on ja on sen eteen kyllä tehty töitäkin :)