Ensin muita kuulumisia. Käytiin toukokuussa Rovaniemellä agilitykisoissa, jotka eivät todellakaan menneet edes vähäisimpien odotusten mukaan; kolme hylkyä ja yksi tulos. Ekalla radalla unohtui rata, toisella radalla koira varasti lähdössä ja kierteli esteitä, kolmos ja nelosrataa en edes nähnyt kun Maria ohjasi Dania, mutta Dani kieltäytyi molemmilla kerroilla menemästä puomille! Tulin siihen tulokseen, että nyt keskitytään taas tokoon ja hoidetaan koiran selkä kuntoon, kun se taitaa olla jumissa. Ei muutoin kyllä kieltäydy hyppäämästä esteitä tai kiipeilemästä. Kiitokset Marialle Danin ohjaamisesta, näin oppii aina uutta :)


Marian kans puomilla (Kuva: Saara Kangasniemi)

Käytiin sitten vielä möllitokossakin, sillä piti vähän kokeilla ennen Imatran SM-kisoja, että osataanko mitään ja mitä pitää treenata. Kaikki muu meni odotusten mukaan, mutta hypystä otettiin nolla, kun ei hypännyt toista kertaa. Viralliseen toko-kokeeseen ei päästy juoksun takia, mikä kyllä harmittaa.

Sitten minä lähdinkin Unkariin ihanalle 1,5 viikon lomareissulle ystäväni Juditin luo. Siinä ehti hyvin toppuutella pentukuumetta. Black Classiel'sin Maailman korkeimmat vuoret -pentue syntyi 5.5. joten luovutus oli heti juhannuksen jälkeen. Vappu-tyttö tuli meille 30.6. heti minun synttäreiden jälkeen. Onhan tuossa lahjaa kerrakseen. Vappu on vilkas, utelias, reipas ja nimensä (Mount Everest) mukaan iso pentu. Tyttö painaa jo nyt yli 6 kiloa, kun Dani taas painoi hieman päälle 4 kg saman ikäisenä. Kiltti tuo pentu kuitenkin on, ei ihan joka paikkaa ole vielä keksinyt purra. En ole vielä nimeä ja luoksetuloa lukuunottamatta opettanut pennulle mitään. Muutaman kerran olen komentanut, kun on ihan ärinän kanssa tarrannut käteen kiinni, mutta se onkin sitten hillinnyt koiraa hyvin. Ei ole siis ihan tyhmä pentu. Ens viikolla ajattelin aloittaa nuo seisomis-, istumis- ja kontaktiharjoittelut, että pentu paremmin sisäistäisi kehut. Sisäsiisteys vielä opettelussa. Sekin enimmäkseen omasta viitseliäisyydestä kiinni. Nyt ei ole tosin moneen yöhön tehnyt sisälle mitään. Tosi hieno homma. Dani aina hätää kärsimässä riiviön kanssa, mutta loppusalta olen huomannut, että tykkää pennusta ja saattaa haastaa sitä itsekin leikkiin mukaan. Hihnalenkitkin alkavat pikkuhiljaa onnistua. Olen vain päättänyt, että ainakin useamman kuukauden ajan käytän noita erikseen suurimman osan lenkeistä, että Vapusta tulee minun koirani eikä Danin koiraa.Black Classiel's Mount Everest ja Black Classiel's Summer Rain
 

Mutta siis toissapäivänä (6.7.) hypättiin Sussun ja koirien (Danin ja Vennin) kans autoon ja hurautettiin Iisalmeen tottelemaan. Toista avoimen luokan suoritustamme tuomaroi Erkki Shemeikka. Tässäpä liikkeet, pisteet ja kommentit.

Paikalla makaaminen: 10. Jäi kylläkin ihan hitusen kieroon, mutta kaikesta ryskeestä (rekka kuulema siinä lähellä kolisi... en huomannut) huolimatta oli Sussun mukaan oikein levollisen näköinen.

Seuraaminen taluttimetta: 9. Ennätys! Seurasi ihan älyttömän nätisti. Ilmeisesti auttoi kun jälleen hölkkäsin kehään.

Maahan meno seuraamisen yhteydessä: 10. Ei tarvinnut ärähtää, vaan ihan tipahti maahan. Aluksi ajattelin, etten auta koiraa mitenkään ennen liikettä, mutta autoin sitten hieman ja eihän tuo jäänyt himmailemaan. Hieno tyttö!

Luoksetulo: 7,5. Vauhti olisi voinut olla kovempi ja eihän tuo ihan eka käskyyn pysähtynyt. Lisäksi sitten vielä varasti eli lähti tulemaan luokse jo liikkeenohjaajan käskystä. Näitä liikkeenohjaajan 'häiriöhuutoja' täytyy kyllä harjoitella.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10. pelkäsin että meni istumaan tai jotain, mutta sievästi oli jäänyt seisomaan.


Noudon tyylinäyte möllikokeesta. (Kuva: Saara Kangasniemi)

Noutaminen: 10! Ikinä ei olla noudettu kilpailussa, mutta se onnistui tosi hienosti. Pikkusen jäi perusasento kieroon ja kapulaa piti pikkusen pyöritellä suussa, mutta olen kyllä tyytyväinen

Kauko-ohjaus: 10. Tämä ei onnistunut treeneissä, mutta kokeessa onneksi. Ripeämpää voisi olla liikkeiden vaihto, mutta collie on collie. Käskyjä voisi tietenkin selkeyttää pelkiksi äänteiksi, ehkä se auttaisi.

Estehyppy: 7. Hittolainen kun ennakoi taas liikkeenohjaajan käskyä. Istui kivasti esteen toiselle puolelle mutta toisen hypyn sitten varasti. Mutta pääasia, että hyppäsi eikä kiertänyt.

Kokonaisvaikutus: 9. Tuomari kertoi, että kivannäköistä oli tekeminen. Minusta tuntui ihan samalta. Oli mukava tokoilla noin hienon koiran kanssa. Erityisen tyytyväinen olen seuraamiseen ja noutoon.


Möllikokeesta tämäkin, kun ei sattunut kamera mukaan kentän laidalle Iisalmessa.
Mutta tältä se varmaan näytti. (Kuva: Saara Kangasniemi)

 

Pisteitä yhteensä 183,5, ykköstulos (!!!), kunniapalkinto ja sitten vielä voitettiin koko luokka! Ajattelin, että kun alokasluokka on ohi, ettei enää kolmiväristä ruusuketta saadakaan, mutta niinpä vaan saatiin. Näköjään tauko tekee hyvää. Eli ennen SM-kisoja ei paljon kannata treenailla niin pysyy mielenkiinto yllä. Kiitokset Sussulle... kaikesta :D