Tällä viikolla on tullut treenattua ihan kunnolla. Maanantaina oli tokotreenit, tiistaina agilitytreenit ja keskiviikkona tottista. Torstaina pidettiin välipäivä ihan lenkkeilyn merkeissä. Perjantaina sitten tottisteltiin Hevossuon kentällä pienellä porukalla. Teemana oli paikalla olo häiriön alaisena sekä henkilöryhmään suhtautuminen. Sain myös seurata pk-puolella kilpailevien treenausta ja opin monia juttuja. Dani sai siedätystä myös laukauksiin. Rontti oli siis autossa laukausten ajan ja otin sen sitten pois hetken päästä. Vähän oli täpinöissään mutta en tiedä johtuiko siitä että jätin sen autoon, muista koirista vai laukauksista.

Paikalla makuuta kokeilin useampaan otteeseen. Ei meinannu mennä ollenkaan maahan saati sitten pysyä siellä. Mielellään olisi vain istunut. Tein valmisteluja ja sitten alkoi sujumaan. Otin parin minuutin paikalla olon ja kävin palkkaamassa, sitten otin pitemmän pätkän. Pysyi 10 minuuttia (!) häiriön alaisen paikallaan kun olin koiraan selin. Välillä kurkkasin mitä tekee ja kehuin sitten kun oli paikallaan. Vähän olen ylpeä. Ollaan tosi paljon edistytty tässä asiassa. Vielä kun saisin jotenkin luotua sellaisen turvallisuuden tunteen tuolle koiralle, että pysyi heti ensimmäisestä käskystä maassa.

Sitten eilen käytiin agiliitelemässä Paavolassa Netan ja Tinon kans. Ihan kohtuullisen vaikea rata rakenneettiin. Tai siis vaikein juttu oli varmaan A-esteen alta menevä putki. Yhdistelmä oli heti radan alussa jolloin piti mennä A:lle ja sitten vasta radan lopussa piti mennä putkeen. Ei meinannut lähteä sujumaan ollenkaan. En tiedä oliko Dani väsynyt vai eikö jaksanut keskittyä kun esteet olivat midi-korkeudella. Meni A-este-putki-hässäkän justiinsa väärin päin. Sain monesti pysäytettyä Danin ennen kuin ehti mennä putkeen (väärä rata) mutta vilkaisi vain minua ja kun toistin 'tassu'-käskyn niin meni putkeen. Vähän alkoi keittämään jo koko homma. Mutta sitten alkoi sujumaan. Radoista muuten kuvat Netan ja Tinon kotisivuilla.

Toinen rata menikin jo sitten paremmin ja oli tosin helpompikin. Lopuksi otettiin vielä keinuharjoittelua erikseen ja yhdistettynä hyppyihin ja putkeen. Välillä meni hyvin keinulle ja sitten yhtäkkiä keksi ettei uskallakaan. Mutta paremmin meni kun yhdistettiin keinu muihin esteisiin. Ehkä sillä linjalla voisi jatkaa. Nyt keinun kans vain satoja toistoja ja pikkuhiljaa pitää ruveta antamaan koiralle enemmän tilaa keinulla siis etten enää pitele valjaista vaan hihnasta aina vain kauempaa. Sitten jossain vaiheessa niitten satojen toistojen jälkeen voisi ruveta kokeilemaan ilman hihnaa.

1962434.jpg

Tänään ollaankin sitten vain laiskoteltu. Kävin iltapäivällä ihan vain heittelemässä palloa kun rontti on ollut niin väsynyt. Huomenna heti jatkuu toko-treenit ja tiistaina agility, niin olisihan se kiva jos koira jaksaa tehdä jotain. Olen nyt muuten ajatellut että noutoa voisi ruveta kokeilemaan niin että Dani toisikin noudettavan esineen minun eteen ja siirtyisi vasta sitten sivulle. Nyt olen sitten vaatinut että mitä tahansa heitänkin niin pitää tuoda mulle käteen se, vasta sitten lentää pallo yms. uudestaan. Yleensä sitten lopetan heittelyn myös onnistuneeseen suoritukseen, ettei jää koiralle semmosta käsitystä ettei aina ole pakko noutaa. Toinen uudistus koskee sitten luoksetulon käskyä. Vaihdoin sen 'danitänne' käskyn 'sivu' käskyyn. Tuo 'danitänne' kun on loppusalta liian samanlainen 'tänne' -käskyn kanssa. 'Tänne'-käskystä tarkoitus olisi tulla eteen istumaan ja siitä erillisellä käskyllä sivulle. Kun taas 'sivu'-käskyllä tullaan suoraan sivulle. Jep, näillä mennään. Kiitoksia vielä treeniseurasta perjantain (ja lauantai-illan) pk-porukalle sekä Netalle ja Tinolle. Uudestaan uudestaan :)