Muutimme Danin kans Rovaniemelle kuun alussa, mutta vasta nyt ollaan päästy hieman asettumaan aloillemme. Minulla tosiaan opinnot jatkuvat Lapin yliopistossa ja koiraharrastus muun elämän ohella siirtyi näin ollen tänne lappiin.

Tokossa olemme olleet todellisella kesätauolla. Koira on elänyt ihan pellossa, kun teatteri on vienyt lähes kaikki mehut. Agilitya sen sijaan ollaan harjoiteltu ahkerammin ja varsinkin kepeillä edistys on ollut ihan silmin nähtävää. Nyt menee kepit molemmin päin ja kohtuullisen haastavista kulmistakin. Olen yrittänyt saada lisää vauhtia, mutta siihen kyttyrässä juoksemiseen en osaa nyt vielä sanoa mitään.

Kisatauolla ollaan myöskin oltu. Viimeksi olimme toukokuussa Kuopion kisoissa, minkä jälkeen Dani kävi Tiinan kans vielä Kajaanissakin liitämässä. Viime viikonloppuna olisi ollut Iisalmen kilpailu, mutta unohdin koiran paperit Rovaniemelle (itse olin Hyrynsalmella), niin peruin sitten osallistumisen. Vielä on mahdollista että viikonlopunkin kilpailu joudutaan perumaan, jos rontille tulee juoksu. Toivotaan kuitenkin että edes yksi kilpailu päästäisiin tänä kesänä menemään. Täällä Rovaniemellä on tosiaan viikonloppuna luvassa neljä starttia eli neljä hylkyä on mahdollista saada saavutustemme jatkoksi. Muita kisasuunnitelmia ei ole. Kajaanin tokoilut saa jäädä väliin, sillä rontti ei edelleenkään osaa noutaa eikä kovin aktiivisesti ollaa harjoiteltukaan sitä. Erinäisiä pitoharjoituksia on tehty esim. lusikalla, noutokapulalla ja hiusharjalla, mutta kaukana ollaan kisasuorituksesta. Agiliito kyllä kiinnostaisi, mutta täytyy ensin tutustua paikallisiin kimppakyytimahdollisuuksiin ja alkaviin opintoihin ennen kuin ilmoittelee kisoihin.

Tänään kävimme ensimmäistä kertaa Rovaniemen käyttökoirien agilitytreeneissä. Muuten ihan ok, mutta ihmeellistä himmailua välillä ja ei hakenut esteitä ollenkaan. Itsekin kyllä olin myöhässä useammassa kohdin, vähän kai ajatuksen muualla. Tietty uudet esteet, uusi kenttä, uudet ihmiset ja naapuri kentän pk-paukkeet, niin syitähän löytyy kun alkaa etsimään. Mutta mukavaa oli ja porukka otti meidän hyvin vastaan. Jospa se elämä tästä taas alkaa, kun saa järkevää tekemistä ja ajattelemista :)