Kesäflunssan kourissa täällä ollaan. Kuume ei minulle koskaan nouse, mutta paska olo on silti. Että ei sitten päästy minnekään Kuhmon möllikisoihin ja nyt alkaa jo jänskättää että mitenhän menee ne Kajaanin kisat. Mutta maalaan edelleen piruja seinille. Alan nimittäin varmaan jo joskus edellisenä iltana huokaisemaan helpotuksesta että ei se juoksu tullutkaan ja sitten seuraavana aamuna (jos edes nukun... ei, en minä sitä nyt niin paljon voi jännittää) huomaan että on tip, tip, tip ympäri kämppää. Tai sitten päästän kisaamaan mutta neiti ei voi mennä maahan kun paikat likaantuu tai että kuseskelee ympäriinsä tai että on muuten rauhaton ja sitten illalla näyttää mistä koko häslinki johtui... tip tip tip. Läskiksi menee kuitenkin, mutta pakko se on tämä touhu joskus aloittaa. Oltaisiin kai voitu aiemminkin, mutta nyt tuntuu että ollaan tuo koiruuden kanssa enemmän samalla aaltopituudella kuin koskaan. En tiedä onko se jonkun mielestä jopa huolestuttavaa. Muistan erään sukulaistytön joka oli pienenä niin notkea että pystyi istumaan kuin koira ja vielä kuoputtamaan itseään korvan takaa 'takatassullaan'.

Mutta siis flunssa on enkä sille mitään voi. Hunaja teetä on tullut kitattua niin paljon että tulee varmaan kohta korvista ulos. Lenkille lähdin parina ensimmäisenä flunssapäivänä ja lakkasuollakin kävin, mutta ne reissut kostautuivat. Nyt en ole kahtena iltana päässyt käymään kunnon lenkillä ja on minun osalta lakatkin jääneet suolle. Onneksi on tuo äityliini, joka käytti eilen Dani lenkillä ja itse kävin tänään reilun puolituntia metsässä pyörimässä. Mitään ei olla Danin kans tehty, mutta huomenna suuntaamme nokkamme kohti Kajaani Citya ja ehkä sitten taas päästään käymään jollain kentällä treenaamassa. Kun edes sen verran olo parantuisi, että pystyisi käskyt sanomaan yskimättä.

Kattelin jo josko lähtisi tokokokeisiin syksyllä Lappeenrantaan 3.10 tai Imatralle 21.9. Kymen läänin kennelpiirin sivuilla kyllä luki että 28.9 olisi tuo kisa, mikä sopisi minulle paljon paremmin. Ainiin, Sussu ja Mira watch out, Iisalmessa 5.10 on kans kisat ;) Agilitykisat saattavat kyllä jäädä sinne tammikuulle kun pitää se lisenssi hommata. Se on voimassa kalenterivuoden eli toisin sanoen ymmärsin niin että aina kun vuosi vaihtuu niin pitää hommata uusi eikä niin että vuoden on aina voimassa hankinta-ajankohdasta riippumatta. Eli kannata montaakymppiä yhden kisan takia maksaa, käyn sitten ens kesänä useammassa kisassa.

Olen yrittänyt pähkäillä että mitä ihmettä sen keinun kans tekisin. Kyselin jo agi.fi -foorumilla vinkkejä ja joku oli kokeillut niin että siedättänyt koiraansa sille keinun rämähdysäänelle. Eli seisottanut koiraa keinun vieressä ja aina kun kuului rämähdys niin nakkia naamaan. Mikäpä hänessä, voisi kokeillakin. Toisaalta mietin josko koira oppisi jotenkin menemään keinun niin ettei rämähtäisi ollenkaan, siis jotenkin hiipimällä. Nääh, ehkä se on vielä vaikeampi opettaa kuin se ettei säikähdä rämähdystä. Joo, kommentoida saa kuka vain lukee ja osaa neuvoa.

Nyt voisi taas aukaista jonkun laadullisen tutkimuksen opuksen ja kirjoittaa gradua pikkusen. Palaan asiaan ollaan Danin kans tehty jotain hyödyllistä.