Tässä mennytkin sitten jonkun aikaa viime kirjoituksesta. Opinnot pyörähtäneet niin vauhdilla käyntiinm, ettei ehdi päivittää blogia. Toisaalta asiaan vaikuttaa myös se, että asun tämmösessä bunkkerissa jossa netti ei oikein pelitä. Tänään päättyi ensimmäiset alkeistoko- ja jatkotokokurssit, joita pidin. Samalla kun lähtee hallille vetämään ryhmää tulee koiria kuljetettua mukana. Joskus treenataan molempien kans jotain treenien jälkeen, joskus ovat mukana vain häiriönä. Varsinkin Vappu, jolta tuota ääntä lähtee.


Tytöt nukkuu

Vapun kans ollaan käyty nyt muutaman kerran pk-puolen käytöskoulussa. Ihan perusjuttuja tehdään: kontaktia, kontaktikävelyä, vauhtiluoksetuloja, perusasentoa, eteen istumista ja paikallamakuuta. Kaikki muu sujuukin ihan kivasti, mutta tuo tötterö ehtii aina nousta istumaan paikalla makuusta kun anna palkan. Mutta nyt ollaan saatu hyvin tulosta aikaan laittamalla koira maahan ja tassujen eteen nami johon ei saa koskea. Seisomaan en voi nousta vielä koiran vierestä, vaan ihan istualtaan ollaan tätä tehty. Seisomista pitäisi myös harjoitella jo ihan näyttelyitä ajatelle. Yhteenkään mätsäriin ei vain olla vielä ehditty. Agilityn puolella ollaan menty keinua, keppejä ja viime aikoina eniten putkea. Siis em. esteitä sen verran että tottuu niihin. Ei tuo niitä tietenkään vielä osaa suorittaa, eikä keppien tekeminen kasvuiässä mikään kaikkein paras idea edes ole.

Danin kans kokeiltiin tänään voivoi-luokan liikkeitä. Kaikki muut ihan ok-kunnossa paitsi tunnari ja kaukot, joita ei juuri olla otettu. Metallinoutoa harjoitellaan nyt niin, että on semmosta 'laastaria' siinä väliosan ympärillä, kuluu siitä sitten kivasti ajan mittaan pois. Liikkeestä istuminen unohduksisa, mutta kyllä se sieltä mieleen palautuu, treenin puutetta. Seuraamisessa edistää. Luoksetulon pysäytykset yllättävän hyvät. Hyppynouto kunnossa. Ruutu hyvällä mallilla. Tänään ekaa kertaa käskin jäädä ruutuun ja hyvin onnistui. Danin kans ollaan (jos nuo kaukot ja metallinouto saadaan kuntoon) kisakunnossa toukokuussa. Vapunkin periaatteessa pitäisi olla, mutta pienellä on myös pikkusen vähemmän malttia noissa hommissa eli saattaahan se loppukesään mennä tokouran aloittaminen. Toisaalta hyvä olla tavoitteita. Pääasia että olisi sen verran hallinnassa, että keväällä päästäisiin agilityn alkeiskurssille.

Tyytyväinen ole pennun luonteeseen. Laukauksiin ei ole tähän mennessä reagoinut mitenkään, toiset isommatkaan koirat eivät pelota. Tänään Vappu otti vähän 'turpaan' Cara-tervulta, mikä on ihan oikein. PItää oppia, ettei jokaisen koiran luo voi mennä hillumaan. Vappu vaikuttaa sen verran kovemmalta luonteeltaan, ettei pitäisi siltikään tuon jälkeen pelätä kaikkia tervuja tästä lähtien. Danihan jostain syystä pelkää kaikki saksanpaimenkoiria enkä keksi muuta syytä kuin sen, että kerran Kuopiossa lenkillä yksi sellainen rähähti äänekkäästi meidän kohdalla. Vähän kuitenkin alkoi pieni mieluilemaan Caralle tänään, mut ehkä sitä pitääkin. Ei tarvitsisi egon kasvaa samaa vauhtia kropan kanssa.

Danin kans agility jäissä edelleen. Treeneissä käydään sen mitä ehditään, mutta minä kerään vielä motivaatiota kilpailla tai siis sellaista rentoutta. Toisaalta Kemin kisat merraskuussa ja tammikuussa ois olleet ainoat minne olin päättänyt mennä, mutta nyt en ole erinäisten esteiden takia pääsemässä kumpaankaan. Ehkä Kajaanissa sitten tammikuussa taas.


Vappu sai hepulin metallinoutoesineestä.