Ei ole pitkään aikaan tullut kirjoiteltua tänne. Paljon ei kyllä ole ehditty tehdäkään. Opintojeni takia treenailu on jäänyt vähän vähemmälle, mikä tuli todistettua eilisissä agilitykisoissa.

Haukiputaalle ajeltiin Teresan, Jussin ja heidän koiriensa Viskin ja Pihkan sekä Johannan ja Domin kanssa. Kaksi starttia oli ja meillä meni ne molemmat persiilleen. Ensimmäiseltä radalta kolme kieltoa puomilta. Toisella radalla rontti hyppäsi jo heti ensimmäisen esteen väärältä puolelta. Selitän tarkemmin.

Ekalla radalla mentiin varmaan liian kovalla vauhdilla puomille ja menetti kai tasapainonsa, hyppäsi pois ja uudestaan ei meinannut uskaltaa lähteä. Sitten jo nostin tytön keskelle puomia. Hyppäsi alas sieltäkin. Namin kans sitten sain menemään puomin uudestaan. Jatkettiin rataa. Tuomari neuvoi menemään puomin uudestaan ja tyttö meni sen ihan hyvin.

Luulin, että koiralta olisi ylimääräinen virta lähtenyt pois ekalla radalla. Väärässä olin, kyllä laulava lassie tietää miten yleisöä viihdytetään. Ei pysynyt yhtään paikallaan vaan kiersi ekan esteen toisella puolelle. Rontti vain louskutti esteen sivussa ja minä yritin heilua siihen malliiin että saisin koiran takaisin oikealle puolelle. Hänkkäröintini oli vissiin sen verran epämääräistä, että Dani katsoi sopivaksi hypätä esteen väärältä puolelta. Naurettiin aiemmin Sussun kans, että radalta saattaa tulla hyppy-hyppy-hylky. Nyt tuli siis hyppy ja hylky ja toiselta ei ehtinyt edes hypätä kertaakaan :D

Hyvä mieli kuitenkin jäi. Keinukin meni moitteettomasti. Pienellä harjoituksella saadaan nuokin asiat kuntoon. Tärkeintä oli se, että vauhtia riitti. Hankalampi on sitä harjoitella. Onnistuin muutenkin ohjaamaan niin, että koira tiesi aina minne piti mennä. Olen tyytyväinen vaikka tulosta olisinkin toivonut. Kyllä tästä vielä joskus jotain tulee :)