Hallilla oli taas niin paljon porukkaa ettei koskaan ehdi moikata kaikkia ja jutella kaikkien kans. Pitäisi varmaan muutenkin ruveta ottamaan joku teema pallohalliharjoitteluun. Menee ihan höseltäessä kaikki aika ja ei ehdin keskittyä mihinkään kunnolla. Tänäänkin olisi voinut Sanna ja Anniinan kans jutella jonkun aikaa, mutta eipä sitten ehtinyt kun piti yrittää agilityäkin treenata (=häröillä toisten tiellä). Agissa koira väsyi ihan mukavasti ja sen jälkeen piti ottaa vielä tottista.

Agiliitely meni ihan päin persettä. Justiinsa Annelle ehdin kehua että nyt alkaa olla koira hallinnassa. Ja paskat! Välillä kävi nuuskimassa kavereita, keksi omia ratoja, louskutti kun ei enää mielikuvitus muuhun riittänyt. Ei silti tuntui että oma tekeminenkin oli vähän ruosteessa. Että ehkä tässä kävi molemmat vähän ylikierroksilla. Mutta siis keinu meni edelleen yhtä hyvin kuin viimeksi. Pitäisi nyt ruveta kaikenlaisia hyppyhässäköitä harjoittelemaan, ehkä jopa ilman rimoja tai matalilla rimoilla. Kunhan vain koira ottaisi paremmin kontaktia ja keskittyisi. Melkein saisi tehdä niin että heti kun alkaa haukkuminen niin joutuu hihnan jatkoksi kentän laidalle. Yleensäkin pitäisi suunnitella treenit paremmin.

Toko meni sitten huomattavasti paremmin. Otettiin Annen kans alokas- ja avoimenluokan liikkeitä niiltä osin kun koirat osaa. Otettiin noin 3 minuutin paikalla olo niin että oltiin piilossa. Hyvin meni. Sitten käskytettiin toisillemme semmoset pienet kaaviot, otettiin jättöliikkeet niin että mentiin koirien taakse. Otin itse vielä kaksi kertaa luoksetulon pysähdyksen kanssa + kaukokäskyjä 2 metrin etäisyydeltä. Sitten vielä merkin kiertoja eri etäisyyksiltä ja pikkusen noutoesineen kantamista.

Paikalla oloa pitää tosiaan vielä vahvistaa ja käydä vaikka palkkaamassa useammin. Seuraaminen on edelleen vähän löysää varsinkin käännöksissä. Tähän lääkkeenä pienet seuraamispätkät ja välitön palkkaus pallolla. Jättöliikkeet meni hyvin mutta pitäisi itsellä pikkusen hiljentää käskyjä. Nytkin kaikui koko pallohalli kun käskin koiran maahan. Liikkeestä seisomisessa koira saattoi ehkä yhden askeleen ottaa kun siirryin koiran taakseni ja toisen otti kun lähdin tulemaan luokse. Perusasentoja pitää myös ottaa, että
nousee oikeasti maasta  sivulle ekalla käskyllä. On vaan niin paljon äänensävystä kiinni tuokin. Luoksetuloa pysäytyksen kanssa en nyt ota vähään aikaan, ettei opi ennakoimaan, mutta merkille menoa otan edelleen eri etäisyyksillä. Tällä hetkellä käsky on 'merkki'. Kaukokäskyt menee silloin kun menee. Maasta istumaan nousu on joskus ongelma, joskus ei ... ennakointihan on aina ongelma. Olen ottanut kauko-ohjaukseen nyt jo seisomisenkin niin ei ihan niin paljon ennakoi. Estehyppyä en kokeillut, mutta uskoisin että onnistuu. Opetin nimittäin esteen ensin väärin niin että koira hyppää, seisoo ja hyppää takaisin ennen kuin tajusin ettei alokasluokassa tarvitse vielä hypätä takaisin. Syksyllä kokeilin sitä että istuu hypyn jälkeen ja onnistui.

Sitten on tuo nouto... huoh. Kokeilin viikonloppuna josko lempilelulla onnistuisi paremmin. Nakkelin vinkulelua mutta aina kun sanoin jotain esim. 'istu', lelu putosi suusta. Oli aivan sama sanoinko 'sieni', 'kaali' vai 'pöljä', lelu tippui suusta. Mutta olin ihan älyttömän iloinen kun pari kertaa lelun heittämisen jälkeen rontti toi lelun ja vielä käskystä/käsimerkistä istui ja lelu pysyi suussa. Mutta tätä tapahtui vain kolmesti. Hyvä alku sekin. Kokeilin myös toista strategiaa, 'pidäpidäpidä'-strategiaa. Eli ensin riehutin leulun kans, käskin istumaan, laitoin lelun suuhun ja käskin pitää... ei tulosta. Pitää varmaan ottaa naksutin avuksi, ehkä se auttaa. Otin viikonloppuna myös sen tyylin että lelua ei heitetä jos ei ensin istuta, lelu saattoi myös lähteä pois jos se tippui suusta. Jaa, noh tänään ei noutoesinettä edes halunnut aluksi ottaa suuhun kun heitin. Kyllä sitten ihan lopuksi kun innostin tarpeeksi, niin kantoi vähän aikaa. Tässä on vielä työtä.

Viikonloppuna ei tehty mitään. Olin lauantaina koirapuistotalkoissa. Eli nyt on sitten Hyrynsalmellakin koirapuisto, ovea vaille valmis. Dani ehti jo lauantaina käydä siellä tutustumassa ensimmäisenä, tietysti merkkasikin puiston muka omakseen. Mahtaa olla järkytys kun ensi kerralla sinne mennään, kun on muitakin siellä. Jälki piti muka käydä tekemässä, mutta sekin jäi. Unohdin sanoa isälle että tekisi meille tunnistuskeppejä niin voidaan alkaa harjoittelemaan niiden ilmaisua. Nooh, joku toinen viikonloppu.

2026005.jpg
Ahkerat talkoolaiset koirapuistoa aitaamassa.