Päätin lähteä neljän tunnin yöunista huolimatta hallille tänään. Sain eilen laittetua gradun opponenteille ja ajattelin ihan vain laiskotella tämän päivän. Ihanaa oli pitkästä aikaa päästän Danin kans yhdessä harrastusten pariin.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, jossa oli hyppyjen lisäksi muuri ja pussi. Mukavia ohjausjuttuja oli siellä ja Dani teki tosi mukavasti. Vauhtia riitti, ääntäkin kuului, mutta tonttu otti myös kontaktia minuun. Ohjaajana minussa on edelleen se vika, etten anna koiralle tarpeeksi tilaa. Toisaalta haluan ohjata loppuun asti että varmasti tulee oikein, jolloin aikaa siirtyä pois koiran tieltä on vähän. Jos voisin ohjata kauempaa, niin tilaa olisi enemmän.

Toisella radalla oli mukavia äkkikäännöksiä ja kepitkin saatiin mennä 'väärältä' puolelta. Tosi kiva oli huomata, että Danihan alkaa kohta osata ne. Täytyisi vaan nyt kehitellä niille jokin valmistava juttu, harjoitella pahoista kulmista lähettämistä ja antaa koiralle tilaa. Naksutinta voisi alkaa hyödyntään myös agilityssa. Minun täytyisi myös olla koko ajan liikkeessä ja käskyjen/näyttöjen ajoitus tulisi olla kohdillaan. Enemmän huomiota vain koko kropan elekieleen. Ei tuo rontti nimittäin käskyjä kuuntele vaan katsoo, mitä teen käsillä, minne suuntaan katson tai minne juoksen. Jokohan kohta ala laatimaan oikeasti treenisuunnitelmia :)