Nyt on Vappulikin päässyt missikisoihin. Käytiin nyt viikonloppuna Juukassa näyttelyssä. Vähän etukäteen jänskätti, miten kehässä menee käytöksen puolesta. Pahin pelko oli, että tyty hyppii tuomaria vasten, väkyttää ja roikkuu lahkeessa. Nooh, nätisti oli. Ihan kuin eri koira olisi ollut kehässä. Pari kertaa haukahti ja kulmahammas osui juostessa polveen mutta, hyvin meni. Saldona ERI ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. Arvostelu on luettavissa Vapun näyttelyt-sivulta ja ihan hyvähän se on. Ainoastaan huvitti ilmaisu "liikkuu takaa hyvin ja edestä vallattomasti" :D Juuri niinhän tuo tohelo tekee! Seuraavaksi Vappu menee pyörähtämään Ristijärven näyttelyssä.

 


Vappu Juukan näyttelyssä JUN ERI-3, tuomarina Harto Stockmari.
Pieni täytti vasta näyttelypäivänä junioriluokkaan vaadittavat 9 kuukautta.

 

Molempien kanssa ollaan tokoiltu. Vapun kans on se ongelma, että pössi ei kuuntele yhtään mitä sanon, tekee vaan jotain. Toisin sanoen yrittää arvata. Danissa ja Vapussa on se ero, että Dani ei tee jos ei tiedä varmasti mitä pitää tehdä. Dania niin hävettää jos tekee jotain väärin ja siksi ei voi juuri koskaan tokojutuissa kieltää sitä tekemästä jotain, sillä ei välttämättä seuraavalla kerralla tee mitään. Vappua taasen ei paljon näytä liikuttavan kielletäänkö vai ei. Vappu oppii joitain asioita nopeasti, mutta välillä tuntuu että varsinkin seuraamisen ja sivulla istumisen kanssa tytöllä on pää puusta.

Kävimme tammikuun lopulla hallilla Jenni Ojalan koulutuksessa. Danille kotiläksyksi tuli kontaktiharjoituksia. Oikeastaan rontti ei tehnyt mitään kunnolla koko koulutuksessa, ihan vaan perseili. Syykin selvisi illalla: juoksu alkoi. Toinen juttu mitä Jenni painotti oli takajalkojen ja koko takaosan harjoittaminen. Molempien tyttöjen kanssa ollaan nyt harjoiteltu takajalkoja Jennin ohjeiden mukaan. Yksi harjoituksista on erityisen hauska; koira kiertää takajaloillaan etujalkojensa ympäri. Kaukokäskyjen kohdalla harjoitellaan vain nykäyksittäin maasta ylösnousemista (ei ihan ylös asti) ja samalla tarkkaillaan että takajalat pysyvät paikallaan.

Toko-treenissä on tullut nyt vähän takapakkia. Vappu tuskin on osallistumassa toukokuussa toko-kokeeseen Rovaniemessä. Pieni on niin kovin häiriöherkkä, ettei tasan pysy paikalla makuussa. Seuraaminen on siinä vaiheessa, että kontakti on hyvä mutta paikka on 90 asteen verran väärin, tyttö tykkää kävellä sivuttain. Tosi kiva. Pitää ruveta tekemään siksakkia ja kääntyilemään vasemmalle.  Seuraa paremmin hihnassa kuin irti. Liikkeestä menee maahan kivasti, mutta ei ilman käsimerkkiä eikä pysy paikallaan. Liikkeestä seisomista ei olla edes kokeiltu. Esteen osaa hypätä, mutta koska seisomista ei olla treenattu muutenkaan niin ollaan vain hypitty ja vahvistettu sitä käskyä. Luokse tulee kyllä ja osaa yhtä hyvin istua paikallaan kuin maata maassa, mutta aika ja matka ovat vielä ihan muutamassa metrissä. Jahka saadaan tuo takaosan harjoittelu tuottamaan tuloksia niin opetan sitten luoksetulon perusasentoon siirtymisen.

Dani ei osaa edelleenkään tunnistusnoutoa koska olen ollut laiska. Seuraamista ei olla otettu pitkään aikaan kun tyttö on vielä vähän hormoonipökkyrässä. Paikalla makuu on kunnossa. Kaukoissa tuli vähän takapakkia, ei halunnut nousta maasta mihinkään asentoon edes AVO-luokan välimatkan päästä. Ruutuun menee kivasti ja käy maahankin, kohta tämä liike siis valmis. Hyppynouto sujuu. Metallinoudossa naksutellaan hampaiden kolauttamisvaiheessa eli ottaa kapulan suuhun mutta ei vielä nosta sitä. Tiedän että osaa ja nyt vaan huijaa minulta nakkeja, mutta toisaalta haluan edetä hitaasti että saa kehitettyä liikkeestä tarpeeksi mukavan ja motivaatio ei laskisi. Liikkeestä istumisenhan tuo osaa, mutta pitää vielä muistutella ja itse asiassa ajattelin kehitellä siihenkin jonkun selkeämmän merkin koiralle niin ei jää arvailemaan. Toisaalta ei ole mitään hyötyä enää EVL:ssä mut kuitenkin. Luoksetulo alkaa olla kunnossa. Pitää ottaa vaan enemmän myös läpijuoksuja, välipalkkoja ja merkin kiertämisiä, ettei aina tulisi kokonaista liikettä suoritettua. Jahka pääsen taas pitämään tokokursseja hallille, niin tulee varmaan enemmän treenattua itselleenkin, mutta uskoisin että Dani aloittaa voittajaluokassa Rovaniemellä toukokuussa.