Sain viikon tauon jälkeen Danin taas luokseni perjantaina. Rontti oli ollut hoidossa sen aikaa kun olin Rehjassa tutorina. Lauantaina suuntasimme KESY:n järjestämään mätsäriin Seppälään. Danilla meni kampaus sekaisin sateessa ja kun vielä piti hieman tassujakin trimmata niin eihän siitä koko hommasta oikein mitään tullut. Pikkusen liian malttamaton oli, tassutteli ja jopa istui kerran. Ja silloin kun ei tassutellut niin ilme oli jo semmonen että joko lähdetään, anna nyt se nakki jo. Noh, paikallaan seisominen ei yleensä ole meidän heikoin puoli joten olen tyytyväinen siihen että tällä kertaa ei ravannut vain hihnan jatkona, käytännössä minun vedettävänä vaan ihan sievästi juoksi. Tuloksena tällä kertaa isojen sinisen nauhan neljäs sija. Palkinnoksi saatiin pieni ruusuke, uusi pallo ja tikkuluu. Hyvä kun saatiin tuon pallo kun yksi ehdittiin jo hävittää kesällä.

Tänään sitten käytiin kokeilemassa onko Dani KSTK:n ahnein koira. Eli makkarajuoksu + möllijuoksu oli ohjelmassa. Tarkoitus oli osallistua ainoastaan tuohon Ahnein Koira -kisaan, mutta kun kuulin että (vinttikoirien) möllijuoksussa jokainen kilpailija juoksee vieheen perässä yksikseen ja tyyli on vapaa, niin ilmoitin Dantsun sinnekin.

Makkarajuoksu meni vähän mönkään, mutta hauskaa oli. Minulla ei ollut mukana kaveria lähettämässä koiraa matkaan niin, kilpailun oma lähettäjä joutui siihen tehtävään. Hän oli aiemmin jakanut makkarapaloja isosta muovisesta karkkirasiasta, joka sitten jäi avonaisena parin metrin päähän lähtöviivasta. Kun juoksin maaliviivan tuntumaan ja Dani sai lähtökäskyn niin ronttihan juoksi suoraan makkaralaatikon luo ja söi makkaraa sen minkä ehti. Kyse ei siis ollut siitä, etteikö koiralla olisi ollut ruokahalua, vaan siitä mitä se jaksoi ruoan eteen tehdä. Otettiin lähtö uudestaan. Rontin piti toisellakin kerralla käydä mutka laatikon luona mutta juoksi kuitenkin sitten luokseni. Meni siinä varmaan sekunti tai pari hukkaan, mutta eipä tätä ollut tarkoituskaan veren maku suussa tehdä.

Sitten vuorossa oli sukellus, jossa Väyrysen Minnan bordercolliekaksiko näytti mallia. Nopein suoritus taisi kestää vähän yli sekunnin kun koiran tuli napata makkara vadista jossa oli vettä. Danin aika oli jotain lähemmän 52 sekuntia. Eihän sitä toisten koirien kuolan seasta mitään makkaroita noin vain poimita. Varsinaisia tuloksia ei ole vielä tiedossa, mutta odotellaan odotellaan.

Klo 15 alkoi vieressä sitten vinttikoirien ja muittenkin koirien möllijuoksukisa. Mie huolehdin jo sitä että säikähtää viehettä tai ainakaan ei lähde perään joten suostuttelin Tuijan Danille lähettäjäksi. Menin pallon kanssa odottelemaan lähemmäs maalia ja kun näin että koira lähti juoksemaan niin eikun jalat alle. Loppu tulos oli se että koira oli maalissa ennen minua (seurasi siis kuitenkin viehettä) ja heitin sille pallon maaliviivan taakse. Tulipa itselläkin juostua hieman. Juoksukilpailun osalta saldona isojen koirien 4.tila ajalla 14,52. Kiitokset Tuijalle avustuksesta. Ensi kerralla on sitten Nitan vuoro :) Nyt on pakko kyllä hieroa ja venytellä vähän tuon koiratuksen jäseniä, että päästään huomenna tokoilemaan Paavolaan.