Käytiin Dantsukan kans pyörähtämässä tänään hallilla agitreeneissä. Vauhtia ja aivotonta menoa oli. Eilen käytin rontin vain pienellä lenkillä jo ihan testatakseni, että lähteekö lapasesta. Lähtihän se. Ei korvia, ei korvia...tyty juoksi esimerkiksi kolme kertaa putkeen peräkkäin, haukunta oli raivostuttavaa, radalle mahtui sekä lentokeinu että pelottava keinu...

Eka pätkällä otettiin pitkä aloitus, kokeilin että kiertääkö esteen vai ei. Hyvin meni, mutta vauhti oli tietysti seuraavaan tiukkaan käännökseen jo melko suuri ja siksi käännös oli vaikea. Siitä sitten persjättö ennen puomia. Puomillahan (kuten muillakin kontakteilla) on kahta eri väriä, alussa ja lopussa esim. punaista ja sitten muu osa esteestä on esim. keltaista. Danin mielestä näille 'väärän' värisille kohdille ei voi jalkaansa laittaa vaan ne mieluiten tulee hypätä yli. Puomilta jyrkästi putken uloimpaan päähän, hyppy takaa, A:lle, putkeen, keinulle, hyppy, sylikäännös hyppy, putkeen (putken takaa eteen lähettäminen) ja puomi.

Kun homma vähän rauhoittui (nyt tajuan kisoissa lämmittelyesteiden merkityksen), puomilta oli tiputtu kolmesti ja putki oli käyty tarkistamassa tarpeeksi monta kertaa, homma alkoi sujua. Heitin, laitoin tai kouluttaja laittoi makupalan alastulokontaktin juureen ja samalla käsky ’naminami’, niin alkoi toimia. Saa nähdä kuinka kauan toimii, tai siis että toimiiko kisoissa, kun namia ei ole. Tästä lähtien joka treeneissä on, ettei vaan pääse unohtumaan. Kivasti meni rata, pientä huitomista oli havaittavissa ja tuntui, että juoksin taas jarru päällä. Ärsyttävää. Pitäisi joskus kokeilla, että kuinka hyvin koira kestää vedättämistä. Putkeen takaa lähettäminen ei heti onnistunut, liekö unohtanut tuommosen kuvion, kun meni väärään päähän. Kuvittele että seisot U:n muotoisen putken takana, oikean puoleisen pään kohdalla ja pitäisi saada koira vasempaan… meillä se tänään onnistui, vaikka ei ollut tarkoitus.

Toinen rata oli nopeampi ja helpompi. Hyppy, keinu, putkeen, A, hyppy, putkeen, puomi. Halusin kokeilla koiran jättämistä alastulokontaktille, että pystyn vaihtamaan puolta sen edessä (persjättö kontaktilla). Käytännössä keinulle ’paikka’-käsky, oman paikan vaihto ja ulommaiseen päähän putkea. Ensin tuli lentokeinu, sitten keinulle ei pysähdytty, sitten säikähdettiin kolahdusta ja hypättiin kesken pois, sitten ei uskallettu ja vihdoin alkoi taas luistaa. Kolmesti sain tuon ’paikka’-käskyn kanssa toimimaan homman. Jee!

Olen ilmoittanut Dantsukan Kemin pakkasralliin vain lauantaipäiväksi, ettei tule liian rankkaa. Huomasin jo marraskuussa, ettei ollut oikein vauhtia toisena päivänä kuin ekalla radalla. Ennen kisoja täytyy hioa nuo kontaktit ja kepit molemmilta puolilta (varsinkin sitä ’väärältä’) kuntoon tai ainakin kerrata. Persjättö kontaktille myös kattoa josko kisoissa uskaltaisi tai kontaktin takaa leikkaustakin haluaisin harjoitella. Sitten olisi mukava kokeilla pitkää alkusuoraa tai siis aloitusta, jossa koira jää melko kauas. Mietin josko pelkästään muutaman askeleen sivusuunnassa liikkumalla onnistuisi kinkkisempikin aloitus. Sitten tuo vauhti. Jään liikaa odottamaan koiraa, vaikka se nimenomaan saattaa olla syynä koiran himmailuun. Täytyy siis kokeilla välillä ilman käsijarrua. Tänään ei kyllä ollut jarruista tietoakaan.

Danilla oli tuossa joulukuussa virtsakiteitä kolmen vuoden terveenä olon jälkeen. Nyt pitäisi olla taas terve, mutta polo on karvaton. Neljä kuukautta on kulunut juoksusta joten pahimmille pakkasille tyttö päätti heittäytyä kaljuksi. Yleensä kaljuna tuolla on enemmän vauhtia, niin jospa ei tulisi yliaikaa Kemin kisoissa. Maaliskuussa alkaa mulla tokoryhmien veto, että ehkä silloin innostun taas itsekin kyseisen lajin harjoittelusta. Tällä hetkellä vaan agiliidetään.