1714534.jpg

Colliet osaavat lentää.

Nyt väsyttää ja jalat on ihan hyytelönä. Käytiin tänään Vennin ja Susannan kans Paavolassa kertailemassa agilityjuttuja. Venni meni ekaa kertaa rataa ja hyvinhän tuo näytti sujuvan. Danikin meni yllättävän hyvin, kontaktiesteet keinua lukuunottamatta sujuivat. Sain jopa ohjattua koiraa niin, että leikkasin sen takana. Tosi kätevää :)

Tämän päivän tarkoitus oli vähän paremmin keskittyä kontaktiesteisiin. En oikein tiedä miten saan toisen kontaktin varmaksi, siis että voisin jatkaa matkaani ja koira pysähtyisi esteellä takatassut kontaktilla, etutassut hiekalla. Esimerkiksi puomi meillä mennään niin että sanon 'puomi' ja 'tassut', joka tarkoittaa sitä että etutassut kontaktille. Sitten on vuorossa 'kiipee', juoksen hulluna esteen toiseen päähän ja huudan 'seis'. Tähän olen koiran sitten palkannut. Pitäisi varmaan kokeilla 'paikka' käskyäkin.

Keinukin meni yllättävän hyvin. Ollaan kyllä koko kesä tehtykin töitä, ettei pelkäisi sitä enää. On onnistunut rämäyttämään sen pari kertaa kun on hönkinyt sinne ominpäin. Pitää varmaan surffailla tästä agifoorumille vielä katsomaan millaisia käskyjä porukka käyttää keinulla. Tuo keinu kun saadaan menemään, niin sitten voisi kokeilla vaikka kisoihin osallistumista. Tavoitteena olisi tammikuussa 2009 Kajaanissa järjestettävät kisat. Pakkohan se on joskus aloittaa sekin.

Tällä hetkellä tavoitteena kuitenkin treenata elokuun toko-kisoihin. Maksunkin olen jo maksanut, mutta kirje vielä lepää tuossa pöydällä. Läskiksihän se kisa menee kuitenkin mutta silti halua kokeilla. Voisin itse asiassa ennustaa jo mitä tuolloin elokuussa tapahtuu (siis jos rontti ei tee juoksua silloin):

Paikalla makaaminen: Onnistuu kotona oikein hyvin kun on pehmoinen patja sängyssä vaan odotapas kun mennään kentälle ja joutuu hiekalla makaamaan ja vielä ällöjen koirakavereiden keskellä. Yäk! Toisin sanoen 0-5p. Dani nousee hieman jälkeen minuutin istumaan. Tänäänkin teki se. Ensin meni hyvin, sitten alkoi vilkuilu Vennin suuntaan ja lopulta tyynen rauhallisesti nousi istumaan. Pitäisikö vaan yrittää etäältä käskeä maahan ja käydä sitten palkkaamassa. Taas näitä sarjassamme 'kyllä se kotona osaa' -liikkeitä.

Seuraaminen kytkettynä: Jos ei satu olemaan seuraaminen ylämäessä niin ihan hyvin varmaan menee. Jos on ylämäessä niin se olisi sitten sama kuin kiskoisi 20 kg painavaa kiveä narussa. Pitää vain muistaa, ettei pidä käsiä nyrkissä. Perusasennoissa on joskus (yllättävää kyllä) ollut pientä epätarkkuutta. Pitkänä koirana Danikin mielellään kiertyy minun jalkojen ympärille. Pisteitä en osaa antaa.

Seuraaminen taluttimetta: Hieman väljää saattaa olla, mutta luulisin että menee ehkä jopa paremmin kuin kytkettynä seuraaminen. Yhden toko-kisan nähneenä en osaa antaa pisteitä tästä.

Maahan meno seuraamisen yhteydessä: Joku vitonen saattaa napsahtaa tuurilla. Ihme hiimailua oli taas tänään. Koira jäi käskyn jälkeen katsomaan että 'ai tänäänkö?'. Ensin perse maahan ja sitten ehkä etutassutkin. Muutama päivä sitten alkoi aavistella maahan menoa ja jäi sen takia seuraamisessa jälkeen, nyt sitten muuta...

Luoksetulo: Ei pitäisi olla mitään ihmeellistä. Peruasennosta ja vauhdissa saattaa olla puutteita, mutta muuten pitäisi olla suhtkoht varma liike.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: En ehkä sittenkään osaa täysin ennustaa ehkä 0-5p. Voi tehdä tämän liikkeen kans ihan mitä vain. Tietty kun itseä jännittää niin koirakin tekee outoja juttuja.

Estehyppy: Pitää vielä varmistaa että 'seis' käskyn jälkeen ei tassukaan liikahda, muuten valmis liike. Ainakin siis kotona osataan tämä :D

Eli jonkun verran on vielä hiomista. Mutta en ota paineita, kertahan se on ensimmäinenkin ja kukaan ei ole seppä syntyessään... seli seli seli. Pieniä laukauksiakin kuultin tänään. Ja siihen loppui kaikki tekeminen. Dani oli irti ja toisen laukauksen kuulleessaan päätti vaivihkaa lähteä lätkimään. Sitten kun huomasi, etten lähtenyt perään niin tuli takaisin. Mitään ei tehnyt käskystä (no, putkeen meni) ja nameja ei syönyt. Mutta toivottavasti näki, ettei äänessä mitään pelättävääkään ole. Jospa se tästä.

Mutta huomenna uudestaan treenaamaan. Vettä tulee ennusteiden mukaan taas ihan maahan asti, mutta lääkitys ei vissiin ole sattunut vieläkään ihan kohdalleen, kun pakko on päästä kentälle silti. Toisekseen se on satavarma, että jos ei sateessakin treenaa niin kisoissa tulee vettä kuin aisaa. Niin ja vettähän se vain on, ei sentään mitään happoa kuten Jupiterissa (vai missä se oli).

1714542.jpg

Venni tulossa vauhdilla putkesta