Paavolaan suunnattiin tänään tottelemaan. Tarkoituksena oli ottaa paikalla oloa, estehyppyä, merkin kiertoa, noutoa, kaukokäskyjä ja jättöliikkeitä jossain mittakaavassa. Eli kaikkea muuta kuin perusseuraamista.

Estehypystä olisi tarkoitus löytää semmonen ihanteellinen etäisyys, mistä on koirallakin kiva hypätä. Lukijat saavat ottaa tähän kantaa. Otin nyt reippaat 3 askelta esteeltä ja siitä sitten suoritus. Tarpeeksi lyhyt, ettei ehdi pysähtyä, tarpeeksi pitkä vauhdin ottoon. Olisi itse asiassa vielä pitänyt pallon kanssa kokeilla pelkkää hyppäämistä ilman pysähtymisiä ja sivulle menoja mutta jäi nyt seuraavaan kertaan.

Paikalla olo meni nappiin. Kävin jopa minuutin verran piilossa eikä älyttömästi kaveria hetkauttanut. Jäi kyllä pikkusen kieroon makaamaan, että saisihan tuohon huomiota kiinnittää. Muuten kyllä hyvä 2 x 2 minuuttia.

Jättöliikkeitä otin ensin ilman seuraamista ihan vain epämääräisen 'tule' käskyn voimalla. Meni ensin maahan hyvin ja pallo lensi. Seisomiset on ihme hiimailua vielä. Sitten otin seuraamisen kanssa, niin onnistui paljon paremmin. Ehkä tuo tarvitsee sen alun valmistelut, posken silitykset sun muut rauhoittavat eleet. Ehkä pitäisi ottaa taas Päivin neuvot käyttöön. Ottaa esim. merkin kiertoa tai heittää mukamas pallo tj. että koira irtautuu ja sitten kun tulee takaisin sanoa käsky ja palkata.

Kaikkein tyytyväisin olen noudon harjoitteluun. Kävi oikein mukavasti tökkimässä ja siirtelemässä noutoesinettä. Pari kertaa koski siihen myös hampailla. Siinä jonkin aikaa naksuteltiin ja sitten meni taas kapula mystisesti piiloon. Mukava oli nähdä Danilta taas aktiivista ja samalla keskittynyttä toimintaa. Nyt taas jaksaa uskoa tulevaan. Siitä puheen ollen nyt ollaan kahteen kokeeseen ilmoittauduttu. Jospa se koulari sieltä joskus tulee :)