Ensimmäiset toko-kisat ikinä ja sydän hyppi kurkkuun eilisistä treeneistä lähtien. Moneen kertaan ehdin manata, että miksi ihmeessä ihminen vapaaehtoisesti menee itsensä nolaamaan. Noh, tulosta lähdettiin siis hakemaan siispä asiaan.

Kisat alkoivat Paavolassa jo klo 9, mutta alokasluokkalaisten täytyi vaivautua paikalle vasta klo 13, kun 13.30 alkoi kisa. Osallistujien suuren määrän vuoksi (19 koirakkoa) paikalla makuu suoritettiin kolmessa ryhmässä. Ilmoittautuessa huomasin, että me Dantsun kans kilpailtiin numerolla 34 elikäs koko joukon viimeisenä. Eikä siinä mitään. Paikalla olossa se etu meillä oli ettei Danilla ollut kuin yksi vieruskaveri. Oltiin muuten treenattu tätä vähän liian pitkällä matkalla joten varsinaisen kokeen matka tuntui melko lyhyeltä. Kuitenkin sydän löi tuhatta ja sataa kun jätin koiran ja siirryin matkan päähän. Laskin mielessäni hitaasti saataan, mutta en ehtinyt sillä aika oli kulunut umpeen. Sitten vuorossa vain istumaan nousu, jota emme olleet harjoitelleet ettei rontti ennakoisi. Hyvinhän sekin meni. Kymmenen pistettä siitä ja luoksepäästävyydestä.

Sitten odottelua sellaiset 3 tuntia, että päästiin vuoroon. Dani ehti moneen kertaan kyllästyä, mutta tulin siihen tulokseen että en laita sitä minnekään häkkiin louskuttamaan loppujakin virtoja pois, kun autoa tai näyttelyhäkkiä ei ollut. Ehkä ensi kerralla on siihenkin mahdollisuus. Hirmu hyviä suorituksia näimme ja alkoi yhä enemmän ärsyttää että ylipäätänsä olemme kisassa mukana. 

Sitten viimein oli meidän vuoro. Ei jännittänyt yhtään, ajattelin että meni miten meni. Dania koko homma kiinnosti kuin kilo paskaa, joten ajattelin että on hiinä ja hiinä tekeekö mitään.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5 pistettä. Vähän laiskaa. En muista sanoiko tuomari mitään tästä. Ainakin perusasennot tulivat hitaasti ja pelkäsin tekeekö ollenkaan. Mutta meni tavallista paremmin, vaikka Sotkamon möllikisoissa meni paremmin.

1811070.jpg

Seuraaminen taluttimetta: 7,5 pistettä. Todella laiskaa. Aluksi lähti hyvin, mutta ensimmäisen pysähdyksen jälkeen jäi hiimailemaan että mikä tässä nyt on idea. Tuomari antoi myöhemmin neuvon, että kannattaa kutsua uudelleen sivulle jos löhnii. Sain vauhtia kiristämällä koiran valppaammaksi. Harmittaa kun yleensä tämä on mennyt hyvin, mutta väsymys teki tehtävänsä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7 pistettä. Tiedän tiedän, hitaastihan se tekee, mutta teki kuitenkin. Tuomari sanoi samaa, oli jo ajatellut että jää istumaan. Pistän väsymyksen ja varmaan hieman myös jännityksen piikkiin. 

Luoksetulo: 9 pistettä. Ei mitään ongelmaa. Vauhtia tosin saisi olla enemmän.

1811071.jpg

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 pistettä. Ei ongelmia, mutta varmaan vähän epävarman näköistä.

Estehyppy: 8 pistettä. Jänskätti kyllä hyppääkö ollenkaan, mutta oli kyllä jo menossa heti kun tultiin paikalle. Jäi vähän kieroon.

Kokonaisvaikutus: 8 pistettä. Tuomari sanoi, että kyse ei ole siitä etteikö meillä toimisi yhteistyö, mutta saisi kuulema toimia nopeammin  ja vauhtia enemmän. Ymmärsi kuitenkin, että koira on joutunut monta tuntia odottamaan.

Menin odottelemaan tuloksia. Sitten tuli Marianna onnittelemaan että onnea ykköstuloksesta. Kiittelin mutta ajattelin että joku laskenut väärin. Sitten tuli Tarja onnittelemaan samasta asiasta ja sitten jo uskoin. Ei hitto, YKKÖSTULOS eka kisoista. En olisi voinut ikinä kuvitellakaan. Jollekin tämä ei merkitse paljon, mutta en koskaan ole kisannut, en tiedä miten koira pitäsi valmistella ja sitten kun ei vielä ollut parhaimmillaan niin ykköstulos. Olen ihan onnesta soikeana ja Danista niin ylpeä kuin koiranomistaja voi vain olla. Lopullinen pistemäärä oli 172  joka oikeutti 8. sijaan tämän päivän kisassa. Jippii! Tästä on hyvä jatkaa.

1811076.jpg

Ilman hyviä neuvoja ja kannustusta tämä ei kuitenkaan olisi koskaan tapahtunut. Kiitoksia treeniseurasta Sussu ja Mira, kiitos ohjauksesta Tiina, ja Sanna suurkiitos kannustuksesta :) Tähtäimenä TK1 vaikka menisi monta vuotta.