Noniin, nyt on pitkästä aikaa jotain mitä kirjoittaa. Kipastiin Danin kans hakemassa Siilinjärveltä tottelevaisuuskokeesta TK1! Mitään huippupisteitä ei saatu, vaikka rontti toimi koko ajan normaalia vireämmin. Paikkana oli jokin parkkihalli, jota vähän vierastin aluksi, mutta eipä ollut tyty moksiskaan. Seuraavaksi analyysia suorituksesta.

1239712223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Pystykoooorva, nimen sain....

Luoksepäästävyys: 10 pistettä, tällä kertaa ei älyttömästi luimistellut edes.

Paikallamakuu:
 10 pistettä. Viime kertaista virhettä en tehnyt toiste. Jätin suoraan koiran ja kaveri pysyi mukavasti. Yksi koira meinasi paikalla olosta lähteä, jolloin omistaja polkaisia lattiaan kovaäänisesti, jolloin olin aivan varma, että nyt lähti liitämään. Katselin kuitenkin rauhallisesti ja telepatian avulla rauhoittelin koiraa ;)

Seuraaminen kytkettynä: 8 pistettä. Haahuili taas missä sattuu, mutta mielestäni meni paremmin kuin Haukiputaalla.

Seuraaminen taluttimetta: 7,5 pistettä. Ei ollut tällä kertaa mörköjä, mutta paikkaansa etsi sen verran, ettei enempää voinut antaa. Tuomari (Marko Puranen) sanoikin, ettei koira tehnyt helpoksi arvioinnin. Olisi siis pitänyt kunnolla jäljessä kulkea tai edistää, mutta tuo teki molempia. Välillä tosin kävi oikeallakin paikalla. En usko, että meillä koetilanteessa seuraaminen tästä kummenee. Nytkin oltiin treenattu perisasentoja ja treeneissä seuraa mukavasti, mutta kokeessa aika hitaasti tekee perusasennon. Missähän ajatukset liikkuu?

1239712259_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ai, mikä kontakti? Kuten kuva todistaa,
tästä johtuu sekä edistäminen että jäljessä hiimailu.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 pistettä. Ennakoi tuomarin mielestä hieman perusasentoa. Tuomari sanoi, etten ollut kunnolla ehtinyt sanoa käskyä, kun koira oli jo ylhäällä. Tuopa menee pelkästä suhinasta sivulle, ja sen takia sen ässän sanonkin selvästi, että tietää mistä on kysymys. Niin ja äänensävyhän minulla on 'maahan' käskyssä melko murahtava, ei kuitenkaan siitä rokottanut.

1239712264_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Luoksetulo: 9,5 pistettä. Ei mitään ongelmaa, mutta perusasento jäi vinoksi. Minä olin niin varma, että menee selän takana maahan, mutta hyvin korvat pystyssä istua napotti kun käännyin koiraa päin. Olin jo suunnitellut että jos menee maahan niin ota PK-luoksetulon

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 pistettä. Olisiko pikkusen tassutellut ja sitten sanoi taas siitä, että seuraamisessa ei pysy oikealla paikalla.

Estehyppy: 9,5 pistettä! Nyt ei paljon rontti epäröinyt. Oli jo menossa moneen kertaan hyppäämään. Tassua taisi siirtää.

Kokonaisvaikutus: 8 pistettä. Ei muuta kuin tuo seuraaminen pitäisi saada kuntoon. Sanoin, että se on meidän heikkous niin tuomari tuumi vain, että hyvähän niitäkin on olla :)

1239712229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nyt  sentään ekalla käskyllä päästiin esteen toiselle puolelle.

Toinen sija pisteillä 177,5. Saatiin kotiin vietäväksi koulari ja hieno pytty. Kotona Kajaanissa odottikin Dania sitten maksalaatikko. Sen on oli tyttö ansainnut. Niin hyvin kyllä totteli, jopa pikkusen innostui, kun kehuin sitä suoritusten välillä. Yleensä katsoo vain, että voisitko käyttäytyä, kun yritän innostaa. Nyt sitten odottavat uudet haasteet avoimessa luokassa. Ilmoittauduttu on jo 5.5. Iisalmeen, ja jos saadaan luokkaa vaihtaa, niin mennään kokeilemaan. Tavoitteena tulos. Pääasia, että saan itselle vähän tietoa siitä, mihin tulisi kiinnittää huomiota. Noutoa ei varmaan tehdä ollenkaan, jos ei nyt jotain ihmettä tapahdu :)

Hanna-Marille tuhannesti kiitoksia kyydistä, kuvien ottamisesta ja niin treeni- kuin muustakin seurasta :)