Käytiin 24.7. Imatralla Sm-tokoilemassa RKK-joukkueessa. Päivä valkeni pitkän helle jakson jälkeen sateisena ja pieni huoli oli ensinnäkin siitä, että paleltuuko kentälle ja sitten vielä siitä että meneekö koirat märälle nurmikolle maahan. Edellisenä iltana oltiin kyllä käyty kisapaikka tzekkaamassa, mutta silloin ilma oli aurinkoinen. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut 61 koirakkoa, joista 53 ilmeisesti kilpaili.. ainakin tulosten mukaan. Odottelua oli paljon, mutta löysimme Emilian kanssa katoksen alta paikan koirien häkeille.

Emilia oli Roopen kans vuorossa ensin. Pisteitä ei siinä vaiheessa tullut tiirattua niin tarkkaan, mutta hyvä ykköstulos ja TK2 kuitenkin :) Danin ja mun vuoro tuli vasta yhden jälkeen ja odottelua oli paljon. Eka kehässä oli paikalla makuu, liikkeestä seisominen ja estehyppy. Toisessa kehässä luonnollisesti loput liikkeistä. Paikalla makuusta saatiin 10, liikkeestä seisomisesta 8 koska seuraaminen oli huonoa, estehypystä kans 8 ja tuomari ihmetteli että harvoin näkee että koira kiertää omistajan ennen sivulle tuloa... ei kuulema väärin mikään, mutta tulipa vähän semmonen olo että jos olisi tullut suoraan sivulle niin olisi saatu paremmat pisteet. Nooh, ihan sama.. ei mennyt nollille :D


Noutoa. Luovutusasentokuvaa ei kannata näyttää.

Muista liikkeistä saatiin sitten kasia ja kasi puolta en nyt viitsi niitä erikseen eritellä. Seuraaminen vähän laiskaa vaikkakin paransi loppua kohden. Muutenkin vähän halutonta koko tekeminen liian odottelun takia, mut mikään liike ei mennyt nollille. Kaukokäskyistä saatiin jopa 10 ja luoksetulossakin pysähtyi, ja pisteet siitäkin lähti varmaan mun todella voimakkaan pysäytyskäskyn takia, tai siis käden heilautuksen takia. Mut mut tuloksena toinen AVO1 pisteillä 175,5 sekä sijoitus 11/53, paras sijoitus pk/lk collielle koko kisoissa. Roope ja Emilia oli hienosti viidensiä ja meidän joukkue sijoittui 20. Ei ollenkaan huono reissu :) Nyt sitten tiirailemaan minne mentäisiin seuraavaksi hakemaan se TK2. Kai se on voittajaluokan liikkeitä ruvettava opettelemaan.


RKK:n joukkue: mie ja Dani (AVO), Sara ja Hukka (EVL), Emilia ja Roope (AVO)

 

Vappu on nyt 3 kuukautta ja ekat rokotuksetkin on haettu. Pikkurontti osaa ainakin istua käskystä. Maahan menoakin ollaan harjoiteltu mutta hyvin vähän. Seisominen ja kontaktin ottaminenkin on edistynyt. Ahne tuo pentu ainakin on. Muutama viikkoa sitten söi itsensä vappupalloksi kun pääsi Sussun luona ahmimaan Vennin ja Laran nappuloita. Onneksi selvitiin säikähdyksellä. Luonnetta myös riittää, ei ihan helposti uskokaan että sisällä ei haukuta ja että purra ei saa. Pentuhan tuo vielä on ja uskon että tasoittuu aikanaa, mutta silloin kun riehaantuu niin tuntuu että on piru irti. Tolkusti saa komentaa kun pelkkä 'ei' ei riitä. Muuten kyllä helppo pentu, nukkuu yönsä rauhallisesti ja oman aktiivisuuteni mukaan tarpeetkin tehdään ulos. Danin kans ovat parhaita kamuja, vaikka näyttää siltä että Dani hieman stressaa pentua välillä... Dantsukka on vähän liian kiltti välillä ja ottaa nokkiinsa jo komennan Vappua. Täytyy vain antaa molemmille yhtä paljon huomiota ja vieläpä erikseen. Tässä sitä onkin työmaata :)