Innostuin lähtemään tänään äitini kanssa lakkaan. Dani lähti mukaan, tulipahan samalla päivän lenkki tehtyä. Rontti juoksi rämeellä sen minkä kintuista pääsi. Välillä tietty löytyi joku kiva haju tai poronylläri, jossa täytyy käydä piehtaroimassa. Keppejäkin löytyi yllättävän paljon ja niitä kun oli mukava kiskoa irti maasta. Harmi vaan kun kukaan ei ehtinyt heittelemään niitä. Sen ainoankin minkä heitin, niin rinsessa hukkasi. Lähti juoksemaan ihan väärään suuntaan. Sitten tyttö hoksasi että kiva leikki on sekin kun ottaa vauhtia ja hyppää ihmisen kohdalla niin että pää osuu sankkoon, jolloin ne vähäisetkin marjat lentävät sankosta maahan. Jee. Älyllä taas ei ollut rajoja.

Kolmella suolla tuli käytyä ja jokaiselle marjalle piti kumartaa erikseen. Hiki tuli ja tuulen tuivertaessa tuli viimein myös kylmä. Kotona melkein suoraan saunaan ja peittojen väliin. Tuntui ihan kuin olisi flunssa ollu tulossa. Myös Dani rauhoittui nukkumaan. Tarkoitus oli vielä lähteä Miran ja Rico-belgin kanssa treenaamaan tokoa.

Sovittiin Miran kans treenit kahdeksaksi. Pakkasin isän tekemän hienon hyppyesteen autoon ja menoksi. Treenit sujuivat hyvin. Paikalla olo myös. Jes! Vissii Dania auttoi se kun sanoin lähtiessäni 'paikka'. Nyt pitää vain tarkistaa että saan sen kisoissakin sanoa. Hihnassa seuraaminen edelleen hieman laiskaa, mutta muuten tyttö oli intoa täynnä. Yritän nyt kovasti välttää liian kovia käskyjä, siis etten älyttömän kovalla äänellä huutaisi koiralle, mutta kun ole siihen jo jotenkin tottunut. Nyt kuitenkin näytti että melko normaalilla äänellä pystyi sanomaan käskyn, vaikka aika hyvin kartano kajahtikin. Tittidii.


1758946.jpg


Mutta tyytyväisin olin kyllä tuosta paikalla olosta. Jotenkin näytti siltä, että Dani ällötti muitten koirien seura paikalla makuussa. Venniin ehkä toissa ja viime viikolla ehti jo jokseenkin tottua, mutta Rico vieruskaverina oli ihan uusi juttu ja onnistui siitä huolimatta hyvin. Riconkin paikalla makuu oli mallikelpoinen, tapitti palvovalla katseella koko ajan Miraa. Ihana koira. Susanna neuvoi toissa viikolla että kannattaisi varmaan ottaa paikallaan makuuta niin, että ensin 2 min ja pakkaus, sitten toiset 2 min ja sivulle. Nyt otin 2 min, 2 min ja 1 min (viimeisen selkä koiraan päin) ja sitten vasta vapautin. Ehkä tuommosia pätkiä on hyvä ottaa myös eri välimatkoilla niin koiralle on tavallaan yllätys sitten kisoissa että mitähän sieltä tulee. Kiitos Susannalle neuvosta :)

Samaa periaatta kokeilin myös muihin liikkeisiin. Dani kuitenkin osaa liikkeet niin miksi en voisi vaatia hieman enemmän. Menee sitten helpommin kisoissa riman yli kun harjoituksissa rima on ollut jo hieman korkeammalla. Olen huomannut myös että liikkeestä seisomaan jäännissä ja hypyssä steppailee vähemmän kun kävelenkin koiran ohi ja vasta sitten tulen sivulle. Katseen suunnalla voin valmistaa koiraa siihen etten ehkä heti tulekaan vierelle. On myös hyvää treeniä avointa luokkaa varten. Järkevä puhua mistää avo-luokan liikkeistä kun ei yhtään alokasluokan kisaakaan ole alla. Mutta suuret täytyy olla suunnitelmat. Danin kasvattaja Sanna sanoi joskus jotenkin niin että haaveita täytyy olla, niistähän voi joskus tulla suunnitelmia ;)

Kiitoksia Miralle tämän päivän harjoituksista ja myös valokuvaajana toimimisesta :)