Noniin, siis viikonloppu meni ihan superhyvän Mujusen Salmen vetämän toko-koulutusohjaajakurssin parissa. Olen sunnuntaista asti siis ollut ihan täpinöissäni, että pitäisi tokoilla nyt, mutta mutta lauantaina on Kuopiossa agikisat ja vissiin niihin pitäisi kuitenkin ensin harjoitella. Kirjoittelen Salmen vinkkejä tänne jahka pääsen itse treenamaan taas.

Käytiin sunnuntaina kokeilemassa pieni pätkä agilityä ja ihan kivasti meni. Aluksi oli Danilla liikaa vauhtia, mikä luultavasti johtui siitä, että oli joutunut olemaan koko päivän yksin. Mutta periaatteessa ihan hyvin meni, mitä nyt yhden riman ali meni yhdessä vaiheessa. Mutta sekin oli radan ensimmäinen rima eli ei ollut tarpeeksi vauhtia. Kävin vähän palloa heittelemässä ja otin ihan vähän tokoa, niin alkoi sujumaan. Rauhtoituin siinä itsekin. Harjoittelusta ei tule mitään, jos itse on hermostunut.

Jos sunnuntaina oli vauhtia, niin tänään se puuttui. Harjoituksessa oli kaksi rataa ja kepit erillisenä esteenä. Ensimmäinen rata, missä oli pelkästään neljä hyppyä ja niiden kanssa sokkelointia, meni ihan kivasti. Taka-taka-hypyssä ei tosin pari kertaa hypännyt vaan meni taas ali. Johtui varmaan siitä, että Dani kääntyi estettä kohti liian äkkiä eikä uskaltanut enää ponnistaa.

Toisella radalla ei sitten enää ollut oikein vauhtia. Eka kerralla oli, mutta itse möhlin sitten muuten vain ja toisella kerralla piti ihan odotella. Sitten vasta harjoituksen jälkeen mieleen palasi, että Danilla oli hieman löysällä maha aamulla. Lisäksi tultiin Paavolaan hölkäten kiertäen vielä ylimääräisen lenkin, että olisi virtaa hieman vähemmän. Loppusalta sitä ei enää ollutkaan tarpeeksi, sai esteiden jälkeen odotella, koira jäi usein selän taakse. Itse sitten muutun epävarmaksi ja ohjaustapakin muuttuu, kun on vaisumpaa tuo meno. Mutta kouluttaja onneksi napakasti neuvoi miten minun tulisi missäkin kohti ohjata, että siinä mielessä antoisat treenit oli. Tosin ei mikään itsevarmuuspaukku kisoja ajatellen.

Aina jää miettimään, josko koiralla onkin jotain kipuja tai sairas tai jotain. Tuomo on sanonut usein, että jalkoihin vaan enemmän vauhtia niin koirakin toimii paremmin. Nyt ei toiminut sekään, vaan piti jäädä katsomaan, suorittaako koira esteet jne. Pitää lähteä pyörälenkille, että lihakset vahvistuisivat koiralla. Ehkä teen liian lyhyitä lenkkejä. Noh, oma ja koiran kunto testataan lauantaina kun on kolme starttia. Toivottavasti päästäisiin edes yhdellä radalla maaliin ilman hylkyä. Ehkä käyn vielä perjantaina kokeilemassa muutamaa hyppyestettä. Noita takaa kierrettäviä hyppyjä pitää ottaa. Kun jaksaisi hyvän mielen säilyttää epäonnistumisista huolimatta silloin lauantaina niin tavoite olisi saavutettu :)