Paavolaan suunnattiin tänään Hanna-Marin ja Kaisan + koirien kans. Sää suosi ja tytöllä oli virtaa. Paikalla oloa otettiin ja hyvin onnistui piiloonkin meno. Jättöliikkeissä hyvä nopeus. Luoksetulossa oli ongelmia, sillä ei meinannut millään jäädä istumaan paikalleen vaan meni aina maahan. Kaisa mainitsi että ollaan paikalla makuu paikalla joten se varmaan vaikutti asiaan. Toisaalta harjoittelimme luokse tuloa heti paikallamakuun jälkeen, joten en ihmettele että vähän oli sekava fiilikset koiralla. Estehyppy meni mukavasti. Kokeilin eri äänensävyjä ja kyllä sillä vaan on suuri merkitys. Täytyy juuri olla oikea äänensävy, että homma luonnistuu. Jos käsky tulee liian matalalla äänellä tai liian korkealla, niin lähtee kyllä hyppäämään, mutta pysähtyy ennen estettä kuten kävin Haukiputaan kokeessa. Tämä kyllä luo vähän lisähaastetta kaikkeen tekemiseen, sillä kokeessa on usein muutakin mietittävää kuin oma äänensävy.

Naksuttelimme myös noutokapulan kanssa. Kaisa oli tässä todella hyvänä apuna. Kiitoksia vinkeistä :) Ei näköjään voi vielä vaatia hampaiden kolauttamista noutoesineeseen. Pitää tehdä niin että otan vaikka 10 naksausta ja jos 8/10 menee oikein, niin silloin tietää että koira on sisäistänyt tehtävänsä. Tällä hetkellä minun ja noutokapulan väli on noin 2-3 metriä. Harjoittelumatka oli mielestäni sopiva, sillä ongelmana on ollut myös se, ettei Dani halua irtaantua minusta. Toisaalta näen paremmin tekeekö koira oikein vai ei.

Kaisa näytti Urhon kanssa miten noutokapulan luovutusta kannattaa harjoitella. Nyt kokeilen sitä, että laitan noutokapulan koiran suuhun ja pidän kuonon kiinni. Kun koira luovuttaa, viestii että ei tämä nyt niin kamalaa ollutkaan niin sitten palkka, joka on suuren suuri esimerkiksi maksalaatikkoa. Sitten pikku hiljaa pyritään että koira ottaa noutoesineen itse suuhun luovutusasennosta. Seuraavaksi sitä tarjotaan koiralle hieman kauempaa, avustajaakin voi käyttää apuna, sitten maasta. Kun nouto onnistuu maasta, välimatkaa pikkuhiljaa pidennetään. Noutoa kanattaa harjoitella niin että noutokapula on koiran ja ohjaajan välissä. Kaisa näytti myös kolmiomallisen harjoittelun jossa ohjaaja, koira ja noutoesine muodostavat kolmion kärkipisteet. Toisin sanoen koiran ja ohjaajan rintamasuunta on sama. Vähitellen kulmaa aletaan pienentään ja lopulta tuloksena on oikeanlainen noutotilanne. Jospa se tästä lähtee. Kiitoksia Hanna-Marille jälleen perseelle potkimisesta ;) ja molemmille treeniseurasta :)